Ana içeriğe atla

SEDEF VE SİZ

Değerli arkadaşlar,
Uzunca bir süredir Kendimizin yaşadığı sedef hastalığı konusunda bilgilerimizi sizlerle bu sayfa aracılığı ile paylaşma imkanımız oldu.Bu süre içerisinde önerilerimiz ve verdiğimiz bilgiler bir çok sedef hastası arkadaşımızın ortalama bir yaşam konforu kazanmasına yada iyileşmesine vesile oldu.
Bu süreç içerisinde yaptığımız gözlemler aşağıda sıralanmıştır.
1-Sedef hastalığı tedavi edilebilir bir hastalıktır.
2-Sedef hastalığının tedavisinde kişiye özel uygulamalar başarı sağlamaktadır.
3-Herhangi bir tekil ürün kullanarak bu hastalıktan kurtulmak mümkün değildir.Piyasada Doktor olduğu halde herkese iyi geleceğini söyleyerek SEDEF KÜRÜ-SEDEF SETİ-SEDEFE SON vs. slogan ve isimlerle ürün pazarlayan tüm kişi yada kuruluşların sadece bir para tuzağı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
4-İstismara açık olan sedef hastalarının hekim sıfatı taşıyan birileri yada bazı şirketler tarafından sömürülmesinin insan ahlakına ve tıp ahlakına ne kadar uygun olduğunu halkımızın takdirine bırakıyorum.
5-Tedavide salık verilen kortizon içeren ürünleri hastalığı tedavi etmediği,baskı altına aldığı ve deride incelme yaratarak cildin hassasiyetini artırdığı bütün sedef hastaları tarafından bilinmektedir.Tıp bu konuda yeterince yol alamamıştır.Çaresizdir.Ve bu çaresizlik ilaç endüstrisinin işine yaramaktadır.Dünyada ortalama 175-200 Milyon sedef hastası olduğu göz önünde bulundurulduğunda,ilaç endüstrisinin bu hastalığı iyileştirmek istemeyeceği de acı bir gerçek olarak öne çıkmaktadır.
6-Piyasada çaresiz sedef hastalarına ürün satan ve sadece kar amacı güden kişi yada kuruluşlarla ilgili sağlıklı bir yasal denetim mekanizması yoktur.Bu bağlamda Sedef hastaları olarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılabilmesi ve yeterli araştırmaların sağlanabilmesi için Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattını arayarak sedef hastalarının sömürülmesini engellemek adına müracaat etmemiz önemli bir görevdir.Hemen şimdi bu yazıyı okurken atacağınız bir adım yapacağınız kısa bir telefon görüşmesi Ülke sathında önemli bir ses haline gelecektir.Ve sömürü düzeni,yerini sağlam temeller üzerinde süren bir tedavi çalışmasına bırakacaktır.Hemen şimdi arayın ALO 184
7-Bir sedef hastasının her anlamda özel bir durumu olduğunu bilmek önemlidir.Buna göre bir sedef hastası;
a)Mümkün olduğunca doğal ürünlerle temizlenmelidir.
b)Ambalajlı gıdaların tamamından uzak durmalıdır.
c)Stres barındıran ortamlardan uzak durmalıdır.
d)Alkol ve sigara tüketiminden kesinlikle ama kesinlikle uzak durmalıdır.
e)Bağışıklık sistemini güçlü kılmalıdır.Bunun için mevsiminde sebze ve meyve tüketmelidir.
f)Kilosunu kontrol altında tutmalıdır.Aşırı kilo tedaviyi engellemektedir.
g)Su tüketimini artırmalıdır.
h)Ağız ve diş sağlığına önem vermelidir.
i)Düzenli uyumalıdır.
j)Düzenli egzersiz yapmalıdır.
k)Saç boyasından uzak durmalıdır.
l)Kaya tuzu tüketmelidir.
m)Başta ''soğuk sıkım taş baskı zeytinyağı olmak üzere'' doğal bitkisel yağlar kullanarak sedefli bölgelerinizi nemlendirmeniz önemlidir.
Sedef hastalığı bir cilt hastalığı olmasına rağmen sistemik bir hastalıktır.Vücut biyolojisi içerisinde hastalığa neden olan etkenler tedavi edilmeden ,hastalığın krem sabun ve sair tekil bir ürünle tedavisi imkansızdır.
Ayrıca sedef hastası yakını olan kişilere söylemek istediğim şudur;Bir sedef hastasının en ihtiyaç duyduğu şey sevgi ve ilgidir.Aile olarak hastanıza vereceğiniz moral destek tedavinin en önemli parçasıdır.Unutmayın ki Sedef hastalığı bulaşıcı değildir.Bu nedenle bir hasta ile tokalaşmaktan ona sarılmaktan çekinmeyin.
Tecrübelerimizi sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla
Bilal OKUMUŞ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÇARESİZ DEĞİLDİR.

Sedef hastalığı, değişik şekillerde ve çeşitli derecelerde şiddette görülen yaygın bir kronik hastalıktır. Sedef hastalığı sıklıkla bir otoimmün(bağışıklık sistemi bozukluğu)   bozukluk olarak sınıflandırılır, Ancak bimmünsüpresif (bağışıklık sistemi güçlendirici) maddelerin tüm sedef hastalarında etkili olmadığı gerçeğini   gözardı edemeyiz. Yeni araştırmalar cildin hücresel yapısında mevcut olan anormalliklerin incelenmesine yöneliktir. Sedef hastalığının nedenleri Bazı insanlar sedef hastalığına daha yatkın hale getiren gen taşır, ancak bu genlerin tümü hastalığa yakalanmamaktadır. Belli bir aktivatör,8tetikleyici) bu genleri olan insanlarda sedef hastalığının gelişmesine neden olur. Hastalık gelişimine neden olmak için bir araya gelen birkaç tetikleyici olabilir ve bu nedenle, bireysel faktörlerin belirlenmesi çok zordur. Sedef hastalığının nedenleri çevresel, immünolojik veya psikolojik olabilmesine rağmen, vakaların % 25'inde hastaların genetik altyapı ile hastalığa

5 - 10 OCAK 2020 arası uygulama sonuçları