Ana içeriğe atla

SEDEF HASTALIĞI HAKKINDA

SEDEF HASTALIĞI HAKKINDA


Sedef hastalığı, değişik şekillerde ve çeşitli derecelerde şiddette görülen yaygın bir kronik hastalıktır. Sedef hastalığı sıklıkla bir otoimmün(bağışıklık sistemi bozukluğu) bozukluk olarak sınıflandırılır, Ancak bimmünsüpresif (bağışıklık sistemi güçlendirici) maddelerin tüm sedef hastalarında etkili olmadığı gerçeğini gözardı edemeyiz. Yeni araştırmalar cildin hücresel yapısında mevcut olan anormalliklerin incelenmesine yöneliktir.
Sedef hastalığının nedenleri
Bazı insanlar sedef hastalığına daha yatkın hale getiren gen taşır, ancak bu genlerin tümü hastalığa yakalanmamaktadır. Belli bir aktivatör,8tetikleyici) bu genleri olan insanlarda sedef hastalığının gelişmesine neden olur. Hastalık gelişimine neden olmak için bir araya gelen birkaç tetikleyici olabilir ve bu nedenle, bireysel faktörlerin belirlenmesi çok zordur.
Sedef hastalığının nedenleri çevresel, immünolojik veya psikolojik olabilmesine rağmen, vakaların % 25'inde hastaların genetik altyapı ile hastalığa yakalanma olasılığı daha yüksektir. Bununla birlikte, bu hastalığın ortaya çıkması için başka tetikleyicilerin bulunması gereklidir:
TEMEL ETKENLER
•Vücutta insülin yetmezliği
• Bazı ilaçların alınması
• Aşırı alkol tüketimi
• Stres
• Kronik enfeksiyonlar
• Hormonal değişiklikler
• Kesikler veya yanıklar gibi akut travma
• Obezite ve fazla kilo
• Zayıflamış bağışıklık sistem
Sedef semptomları ve türleri
Bu hastalığın en karakteristik semptomu, kırmızı lekeler, pullu katmanlar ve etkilenen bölgeye yakın küçük çıkıntılar gibi deride lezyon 8yara) varlığıdır. Lezyonlar vücudun herhangi bir yerinde görülebilseler de, en sık rastlanan bölgeler sırt, eklemler ve saçlı deridir.
Durumun ciddiyetine ve lezyonların görünümüne dayanarak, bu tür sedef hastalığından bazılarını içeren bir sınıflandırma yapılmıştır:
• Plak Sedef hastalığı - Teşhis konulan hastaların% 80'ini etkileyen hastalığın en yaygın şeklidir. Bu durumda lekeler genellikle gövde, eklemler, genital organlar ve kafa derisinde görülür.
• Püstüler Psoriyaz - Bu tip sedef hastalığı nadirdir ve püstüllerin oluştuğu kırmızı lekelerin varlığı ile karakterizedir. Hastalık genellikle acı vericidir ve döngüsel olarak varolur.
• Gutat sedef hastalığı - Bu tip çocuklarda genellikle ortaya çıkar ve bazı bakteri enfeksiyonlarına neden olabilir. Kırmızı lekeler başlıca gövde, eklemler ve kafa derisinde görülür.
• Ters sedef hastalığı - Yaralanmalar genellikle koltuk altlarında, kasıklarında, göğüslerin altında ve genital kıvrımlarda kızarıklık ve şişlik olarak kendini gösterir. Hem terleme hem de sürtünme hastalığı şiddetlendirebilir.
Doğal olarak sedef hastalığının tedavisinde ipuçları
Balık - Somon balığı, orkinos veya uskumru gibi yüksek bir omega 3 içeriğine sahip düzenli balık tüketimi sedef hastalığının başlıca tetikleyicilerinden biri olan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bu gıdaya aşık değilseniz, balık yağı takviyeleri kullanma ihtimalini bizlere danışabilirsiniz. Birkaç araştırmaya göre, bu bileşik kalp hastalığına karşı mücadeleye yardımcı olur ve bağışıklık sistemini uyarır. Sedef hastalığı bir otoimmün hastalık olduğu göz önüne alındığında, bu tedavi semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.
Masajlar - Birçok kişi stresin sedef semptomlarını yoğunlaştırdığını fark edecektir. Masajlar, stresin hafifletilmesi ve eritrodermik psoriyazis veya psöriatik artrit gibi bazı psoriyaz türleriyle ilişkili kronik ağrının azaltılması için mükemmel bir yoldur. Deriyi tahriş edebilecek kremler veya yağlar kullanmaktan kaçının.
Su - Bu, kolay, hızlı ve ekonomik bir tedavidir. Sedef hastalığı olan hastalarda bol miktarda su içilmesi cildi hidratlı (nemli) tutmak ve yaraların iyileşme sürecinde çok önemlidir. Kış aylarında, birçok kişi cildi hidratlı tutmak için evde çare olarak bir nemlendirici kullanır.
Özel olarak hazırlanmış sabunlar –Sedef ve türevi rahatsızlıkların giderilmesine yönelik hazırlanmış özel içerikli sabunları tercih etmeniz ,hastalığın yaygınlaşmasını önleyebilir.
Renkli Meyve ve Sebzeler - Sedef hastalığını hafifletmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri büyük miktarlarda meyve ve sebze tüketmektir. Yemeklerinizi planlarken farklı renkte gıdalar içerdiğinden emin olun, böylece vücudunuz için gereken tüm besin maddelerini alırsınız. İlaçların etkili olabilmesi için sağlıklı bir kilo vermesi gerektiğini unutmayın.
Bizim doğal tedavimizde ;Etkililik Ortalama olarak, hastaların % 67'si 3 hafta içinde % 81 etkinlik kazanmış ve % 81'i 6 hafta içinde% 81 etkinliğe ulaşmıştır. 6 haftadaki etkinlik% 90'dan fazladır.
Şimdi sedef hastalığına doğal muamele ederek başlayalım.
İletişim: www.sedeftedavimerkezi.com
E-Mail: sedeftedavimerkezi@gmail.com
Telefon:0532.2031649

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÇARESİZ DEĞİLDİR.

Sedef hastalığı, değişik şekillerde ve çeşitli derecelerde şiddette görülen yaygın bir kronik hastalıktır. Sedef hastalığı sıklıkla bir otoimmün(bağışıklık sistemi bozukluğu)   bozukluk olarak sınıflandırılır, Ancak bimmünsüpresif (bağışıklık sistemi güçlendirici) maddelerin tüm sedef hastalarında etkili olmadığı gerçeğini   gözardı edemeyiz. Yeni araştırmalar cildin hücresel yapısında mevcut olan anormalliklerin incelenmesine yöneliktir. Sedef hastalığının nedenleri Bazı insanlar sedef hastalığına daha yatkın hale getiren gen taşır, ancak bu genlerin tümü hastalığa yakalanmamaktadır. Belli bir aktivatör,8tetikleyici) bu genleri olan insanlarda sedef hastalığının gelişmesine neden olur. Hastalık gelişimine neden olmak için bir araya gelen birkaç tetikleyici olabilir ve bu nedenle, bireysel faktörlerin belirlenmesi çok zordur. Sedef hastalığının nedenleri çevresel, immünolojik veya psikolojik olabilmesine rağmen, vakaların % 25'inde hastaların genetik altyapı ile hastalığa

5 - 10 OCAK 2020 arası uygulama sonuçları