Ana içeriğe atla

SEDEF VE EGZAMA TEDAVİLERİ HAKKINDA




Sedef ve Egzama gibi kronik hastalıkların tedavi sürecinde birçok Hekim, Kortizon içeren harici kullanıma uygun kremler ve pomatlar ile sonuç alma yoluna gitmektedir. Hekim açısından bakıldığında bunun dışında yapabileceği bir şey yoktur.

Hasta açısından durum incelendiğinde ise;Görsel olarak geçici süre ile lezyonların ortadan kalktığını görmek rahatlatıcı olmaktadır.

Ancak,Kortizon,metotrexat bazlı ürünlerin harici ve sistemik kullanımın vücutta yarattığı ağır tahribat göz ardı edilmektedir.

Bütüncül olarak ele alınması gereken Sedef ve Egzama rahatsızlıklarının tedavisinde,

-Dahiliye Uzmanı
-Dermatolog
-Psikolog
-Beslenme Uzmanı

ve hatta Endokronolog Hekimlerin birlikte takip etmeleri mühimdir.

Bununla birlikte ,hastanın yan etkilere maruz kalmadan kullanacağı organik vegan ürünler ile idame ettirilmesi sürece katkı sağlayacaktır.

Saygılarımızla

Bilal OKUMUŞ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEDEF HASTALIĞI ÇARESİZ DEĞİLDİR.

Sedef hastalığı, değişik şekillerde ve çeşitli derecelerde şiddette görülen yaygın bir kronik hastalıktır. Sedef hastalığı sıklıkla bir otoimmün(bağışıklık sistemi bozukluğu)   bozukluk olarak sınıflandırılır, Ancak bimmünsüpresif (bağışıklık sistemi güçlendirici) maddelerin tüm sedef hastalarında etkili olmadığı gerçeğini   gözardı edemeyiz. Yeni araştırmalar cildin hücresel yapısında mevcut olan anormalliklerin incelenmesine yöneliktir. Sedef hastalığının nedenleri Bazı insanlar sedef hastalığına daha yatkın hale getiren gen taşır, ancak bu genlerin tümü hastalığa yakalanmamaktadır. Belli bir aktivatör,8tetikleyici) bu genleri olan insanlarda sedef hastalığının gelişmesine neden olur. Hastalık gelişimine neden olmak için bir araya gelen birkaç tetikleyici olabilir ve bu nedenle, bireysel faktörlerin belirlenmesi çok zordur. Sedef hastalığının nedenleri çevresel, immünolojik veya psikolojik olabilmesine rağmen, vakaların % 25'inde hastaların genetik altyapı ile hastalığa

5 - 10 OCAK 2020 arası uygulama sonuçları